Bai mici si stilate folosind oglinzi baie potrivite

 • De cele mai multe ori spatiul nu este un atu al bailor din apartamente. Si, atunci ai nevoie de toata creativitatea de care poate sa dispuna o persoana dar si de cateva idei care sa te inspire mai ales atunci cand simti ca nimic din ceea ce ti-ai dori este imposibil de pus in practica.


  In general pentru amenajarea unei bai mici se recomanda sa se foloseasca culori cat mai deschise pentru a oferi senzatia de spatiu mai mare. Dar nu trebuie sa iti fie teama nici sa folosesti culori mai puternice intrucat daca sunt folosite corespunzator pot transforma chiar si o baie mica intr-un loc cochet si atractiv. de exemplu, poti sa folosesti combinatii de alb – negru pentru a creea senzatia de profunzime a spatiului in zona toaletei sau a chiuvetei.


   Folosirea oglinzilor baie in design


   Utilizarea oglinzilor reprezinta una dintre cele mai utile trucuri pentru a crea senzatia unui spatiu mai mare. In general la baile din apartamente nu exista intotdeauna si ferestre, motiv pentru care indiferent de cate ori ai utiliza baia vei avea nevoie de lumina artificiala.


  In general, utilizarea unor materiale reflectorizante precum oglinzi baie sau diverse elemente din otel inoxidabil ajuta foarte mult la creearea unui spatiu luminos si marit in mod vizibil. Pentru a nu incarca si mai mult spatiul decat este necesar, opteaza pentru oglinzi baie fara rama. Plaseaza oglinda direct pe perete iar acest mic truc iti va crea mai mult spatiu din punct de vedere vizual.


  Oglinzile si sursele de lumina joaca un rol esential in cadrul bailor mici. Ele pot sa constituie chiar piesa de rezistenta a intregului spatiu si pot integra elementele cheie ale amenajarilor intr-o scenografie subtila care sa amplifice modul in care este perceput spatiul. In general, oglinzile sunt plasate deasupra lavoarului intrucat este zona centrala unde are loc cea mai mare parte a actiunii in fiecare dimineata. Insa, aceste oglinzi baie pot sa aiba si un rol compozitional atunci cand acopera un spatiu mai mare sau chiar un perete intreg.


   


  Oglinzi baie si surse de lumini pentru un spatiu mai placut


   Utilizarea unor oglinzi baie pe un perete intreg are rolul de a crea senzatia ca incaperea este mai mare decat este defapt. Oglinzile mari reprezinta un element de design favorit in cadrul amenajarii bailor. De asemenea, sursele de lumina pot ofere spatiului un aspect mai spectaculos daca sunt pozitionate in mod strategic in diferite zone ale baii.


  Pentru ca oglinzile sa iti ofere o imagine de ansamblu potrivita trebuie sa fie amplasate in acele zone in care este mai greu sa patrunda lumina. Astfel, vei putea sa te bucuri de o incapere luminoasa si care te invita la relaxare.


  Si in cazul surselor de lumina trebuie sa amplasezi in baie doua tipuri de lumini: una principala si una secundara (eventual niste spoturi cu LED care ofera o lumina indirecta). Astfel, lumina nu va bate dintr-o singura directie si sa ascunda astfel elementele cele mai importante pe care ai fi dorit sa le evidentiezi intr-un anumit mod.

1,906 vizualizari
0 comentarii