Despre mine

Pukka Food

O selectie speciala de produse bio!

Blogs Home » Edu » Ecologie » Pukka Food

Pukka Food

Cine suntem noi, Pukka Food si ce ne mana-n lupta? Doar un magazin foarte bio de mancare (si nu numai) sau mai mult decat atat. Avem blog ca ceilalti sa ne cunoasca mai bine si sa ne inteleaga cu adevarat: ce vrem si ce facem. Asa ca, aici iti impartasim maruntele noastre bucurii dar si amarurile micului intreprinzator verde pe timp de criza. Aici poti afla cu cine ne-am mai intalnit, cine si de ce ne-a impresionat sau ne-a dezamagit. Aici povestim despre ce mancam si ce nu, ce, cum si de ce gat

Articole Blog

01. Albumul cu vitrine - Jun 28, 2014 8:29:00 PM
Pentru că recent am renunțat la vitrină dar ne e încă dor de ea, am realizat un best of  din timpul celor 6 ani de existență, în cele 2 locații ale noastre: George Vraca si Piața Amzei.

Prima noastră vitrină! Am deschis in 2008,  înainte de Paște și am avut în vitrină Ouă și Ciocolată englezească Green&Black's, unul dintre brandurile aduse în premieră pe piața romanească.
Probabil a doua vitrină Pukka Food - abundentă și colorată,  pe vremea cînd clădirea foarte frumoasă de vizavi nu fusese încă distrusă.
Vitrina italiană cu paste a fost un mare succes: toată lumea a vrut sa cumpere oala si accesoriile din decor :)
Vitrinele pentru copii au fost mereu preferatele noastre.
Incă una dedicată celor mai draguți clienți.
Spiritul Crăciunului prin 2011.
După 2 ani,  am început să sărbătorim.
In prima toamnă în Piața Amzei, am prins izolarea termică a blocurilor din jur care ne-a afectat rău vînzarea ...
Și în Amzei ne-am dedicat la fel de mult copiilor.
Happy Bio 2013!
O vitrină foarte curată.
Vitrină mandră de oferta de proaspete în creștere.
Oferte-oferte, la mare preț pe timp de criză.
Una dintre cele mai frumoase vitrine: Organic September!
5 ani neaoși de Pukka Food!
Ce-am făcut toți acești ani?
Am spus-o deja de foarte multe ori ...


02. Panseuri bio - Apr 22, 2014 10:02:00 AM
Ce facem noi la Pukka Food? In esență, lucrurile pot părea simple: cumpărăm marfă pe care o vindem ca să putem cumpăra din nou alta, șamd - suntem un soi de canal pentru mîncarea sănătoasă, un cordon ombilical de la cei care o produc către cei care o îngurgitează.
În practică, nimic mai stratificat si complex. Cordonul se ramifică ca o hidra, se încolăcește și se-noadă cît se poate de des. Prin canal lucrurile trec cu repeziciune, și intr-un sens, și în altul, ciocnindu-se spectaculos.

Furnizorul furnizeaza dar dincolo de mecanica și regulile furnizării el este o vietate care trebuie îmblinzită, strunită și urmarită cu atenție.
Cei mai mari își etalează marfa ca o coadă de păun, in acorduri de monede zornăitoare – daca știi dansul bine, daca nu rămîi pe margine.
Cei micuți sunt draguti pîna cînd se văd la raft dupa care încep să-și facă meandrele – schimbă prețul, strecoară termene de expirare scurte si sunt praf cu hirtiile. Visul lor este sa intre in supermarketuri iar cînd li se-mplinește nu ezită să îți dea cu flit...
Un loc aparte il are micul producător roman. El e atît de mic și de copleșit de ceea ce se poate face într-o țară aservită cu bună intenție multinaționalelor încit, de cele mai multe ori, nu mai înțelege comerțul: își vinde online sau prin tîrguri produsele catre clientul de rand și-ți dă ție, ca magazin, același preț - deși cumperi engros și încerci să legi o relație pe termen lung. Degeaba îi explici: uite, eu am facut aici un magazin frumos, care ma costă mult, unde plătesc curent electric, angajați, pază și multe altele dar unde oamenii vin cu plăcere, motiv pentru care trebuie să imi pun un adaos astfel incit lumea care regăsește produsul tău să nu aibă surprize neplăcute legate de preț...
La celălalt capat al tubului, consumatorul conștient de sănătate e fără îndoială stăpînul căruia încercăm să-i satisfacem cît mai bine și cu folos poftele și nevoile diverse.
Lui îi oferim cu mare încintare produsele romanești pe care am reușit sa le aducem în magazin dar, spre uimirea noastră, nu de puține ori, ne refuză politicos: “Mulțumesc, n-am incredere, n-aveți ceva nemțesc?...”
Iar cei cărora le oferim produse bio din țări cu tradiție de zeci de ani ne replică deseori supărați: “Pai chiar asa, dom'le, nu se mai crește nimic in Romania?”

Dar noi nu ne supărăm. Pentru că clientul și controalele au întotdeauna dreptate!
03. Chec, pur si simplu - Oct 30, 2013 12:11:00 PM
Pur si simplu, citeodata ai pofta de ceva clasic.

Unul dintre deserturile clasice care ma inspira si imi aminteste de copilarie este CHECUL.


Iata o reteta simpla cu care nici cel mai nepriceput om nu da poate da gres.

Ingrediente pentru 2 tavi:

7 oua, 1 cana faina (Dove's Farm cu agent de crestere e o placere!), 1 cana zahar brun, 4 linguri cacao (daca vrei sa pastrezi o parte din compozitie pentru model), 1 lingura ulei (cel de nuca da o aroma extraordinara), stafide sau/si nuci maruntite.

Cu cit mai bio, cu atit mai gustos si hranitor.

Se pun toate ingredientele la blender. Se toarna compozitia in tava. Se coace 20-30 minute la foc mediu.

Pofta buna e putin spus!


04. Felinar din pepene rosu - Sep 13, 2013 9:03:00 AM
Taind zilele trecute un pepene rosu, mi-am amintit ca în copilarie tata ne facea felinare din pepeni.
Eu si sora mea umblam serile de vara pina tirziu prin fata blocului, cu capatinile rinjite de pepene spinzurate de sfoara si ne simteam ca niste vrajitoare mici dar cu puteri nebanuite.
Nu stiu daca tata auzise pe vremea aia de Halloween... probabil ca nu, fiindca povestea ca bunicul le facea lor (celor sase frati si surori) felinare din harbuz pe vremea cind jucariile erau mare lux.
Am scobit un pepene rosu (din miez am facut pentru prima data acasa suc de pepene la storcator) si le-am facut si eu copiilor felinar. 
Toata seara a fost mare distracție... Iar sucul de pepene bun si racoritor.




05. Amintiri din George Vraca - Jun 23, 2013 12:28:00 PM

Am trecut de curind pe straduta centrala dar dosita a fostei noastre locatii, George Vraca, numita dupa un actor probabil adincit intr-un somn de veci tulburat de cele mai negre cosmaruri.

In martie 2012, cind peisajul devenea tot mai dezolant (adica imputit) iar chiria raminea inflexibila am plecat cu magazinul in spate iar plecarea mi-a adus una dintre cele mai neasteptate surprize: in locul nostru s-a mutat femeia care vindea in fata magazinului, chiar pe jos, pe ziar, legume si fructe luate din engros. (i-am facut multe poze din pacate pierdute o data cu iphone-ul furat din magazin)
Cind am cunoscut-o, s-a instalat pe trotuar cu drepturi depline si scutite de taxe declarind ca ea e venita aici dinaintea noastra, demuuuult, cam odata cu Glad, Gelu si Menumorut. Ne-am razboit o vreme, amenintind-o si pirind-o sectoristului care a ramas evident impasibil, pina in momentul in care a nascut al patrulea lea copil si a inceput sa vina “la servici” cu caruciorul dupa ea.
Am sfirsit convietuind iar simbioza a inceput sa functioneze. Cind cineva mi-a busit masina parcata, ea i-a luat prompta numarul. Cind venea controlul la textilele de pe colt, ne dadea semnalul. Cind vreun client iesea nemultumit de preturi de la noi, ea il imbia cu ceva accesibil. De atunci promitea mai mult, emana marketing prin toti porii...
Dupa ce proprietara n-a reusit sa inchirieze altcuiva, i-a dat spatiul ei, cu 200 de euro mai putin, lucru de neconceput in ceea ce ne priveste.
Efortul urias pe care l-a facut intrind in aspra legalitate ma induioseaza si astazi.Mi-am dat seama cit de aspirationala o fi fost Pukka Food pentru ea, care vindea jos, pe trotuar, si ce vis efemer i s-a implinit cind s-a vazut mutata acolo... (sau, cine stie, poate ma insel, foarte posibil s-o fi dus mai bine ca noi)
Devenita chiriasa cu acte, a vopsit tot interiorul in ulei verde brad si a scris pe geam: “Fructe si legume pentru sanatatea dvs”. Eu cind zic c-am facut multa munca de informare, nu vorbesc degeaba...
La rugamintea mea, a impartit o vreme noile noastre carti de vizita in functie de dispozitie - unii clienti au ajuns dupa noi in Amzei, altora le-a zis ca nu stie unde sintem...
A rezistat cu stoicism mai putin de un an de zile. Pe oblonul de la geam lasat, grafitizat dintotdeauna cu HOP, e din nou anuntul “de inchiriat”. 

La momentul vizitei mele, desi in numar restrins, comitetul de strada era prezent la apel.
Mai batrin, mai jegarit dar la fel de activ, domnu’ Nicu, paznicul izgonit al cladirii interbelice in paragina de vizavi, mesterea scaune pe trotuar, intr-un microclimat cu tomberon si cuier exterior. Un supravietuitor. Cit am stat noi pe George Vraca a trecut printr-un incediu, o sinistrare si o cadere in cap in timp ce repara balconasul de la etajul 1. Ii mai ofeream din cind in cind expirate dar el ne cerea mereu gem pe care il servea predilect de dimineata cu alcool rafinat ieftin.

Vizavi de el, drojdierii abonati la nonstop-ul lu’ domnu’ Dan (lipsea de la apel somalezul rebel Vasile), au scos, in mod cu totul surprinzator, la vinzare niste carti – daca nu mai au ce bea macar citesc...

Parea ca apocalipsa rasese de curind George Vraca lasind in urma o natura moarta cu reminescente accidentale de viata.


06. - Apr 9, 2013 12:02:00 PM
Deliciu rapid de post

Spanac bio proaspat, perpelit citeva minute in tigaie cu ulei de masline, usturoi si sare.

Se presara deasupra muguri de pin.

Se completeaza cu citeva guguloaie de pateu de naut (il gasesti la Pukka Food, bio si gata preparat, la pretul incredibil de 7 lei).

Crackersi la nevoie.

Deja imi ploua in gura...


ileana
07. Finger Food de la Pukka Food - Jan 23, 2013 10:58:00 AM
Ai sosit seara acasa flamind, obosit si vrei sa maninci ceva rapid, bun si sanatos in acelasi timp?

Platoul cu finger food este raspunsul. 

Arata imbietor, contine doar ce-ti place iar contactul direct cu mincarea iti da un sentiment de regasire in relatia cu hrana, estompat undeva pe drum...

In platoul de mai sus:

Zacusca picanta de Ceptura
http://www.pukkafood.ro/products/Zacusca-picanta-de-Ceptura-Retete-Vechi.html
Crantanei cu rosii
http://www.pukkafood.ro/search.php?search_query=crantanei
Telemea de bivolita
Tofu crema cu verdeata
Ardei rosu

Merge bine si pentru copii. Te salveaza cind e vorba de musafiri.






08. Targ si ...atelier de crosetat la Acorns - Dec 21, 2012 4:35:00 PM

Acum cateva zile am primit o imbucuratoare invitatie de la Acorns sa participam la targul "Acorns Baby Christmas Fair" organizat pe Chiparosului, 
34.



Dedicat mamicilor cu pitici, ne-am pregatit cu de toate: biscuiti pentru cresterea dintilor, piureuri din fructe si legume (fara zahar), acadele colorate, batoane de cereale. Mamicile au fost si ele imbiate sa cunoasca cremele hidratante bio, sapunurile Reverto din uleiuri naturale, detergent prietenos cu pielea.

A nins in ziua targului, calm, de parca fulgii nu se grabeau niciunde. Se jucau.
I-am admirat asteptand vizitatori infrigurati sa ii dezmortim cu vesti, oferte si povesti la o cana de ceai din partea organizatorilor si un covrigel pufos.

Au fost putini curajosii ce s-au incumetat, insa aceia nu au regretat. De-a lungul zilei, ne-am imprietenit cu alti expozanti si chiar am pus de un atelier ad-hoc de crosetat. Esantionul nostru va fi semn de carte.

Noi multumim pentru ca am descoperit oameni deschisi si frumosi. Speram sa ne revedem si la urmatoarea editie.

Pana atunci, ne alaturam sloganului:

Keep calm and shop handmade this Christmas! 

Merita.




09. Design romanesc de produs - Nov 22, 2012 8:44:00 AM

Pe unde ne-am mai preumblat?

Aseara am participat la un eveniment organizat de Bucharest Design Center - DESIGN ROMANESC DE PRODUS.

Da, da, exista design romanesc de produs si designeri romani preocupati sa dea utilului inefabil estetic.

Mese, scaune, fotolii, veioze, lampi, ceasuri, portofele, ghivece de flori, vesela... - 70 de obiecte cu design autohton, 100% romanesc.


Vezi si tu prezentarea lor pe bdce.org si retine-le pentru urmatoarea data cind o sa vrei sa-ti upgradezi interiorul sau sa faci un cadou deosebit...

Noi am ajuns acolo pe ultima suta de metri, prin Florin Alexa Morcov, designer roman de produs caruia ii promovam la magazin frumoasele instrumente pentru miere din lemn natur.

Tratatia noastra - crackersi, covrigei, grisine, batoane, fructe uscate, a picat tocmai bine la ceas de seara, dupa o zi de alergatura...








10. Incepe SAPTAMINA PROASPATA! - Oct 27, 2012 4:31:00 PM


Pentru ca oferta noastra de produse BIO proaspete a ajuns la apogeu,saptamina 29.10 - 4.11 este SAPTAMINA PROASPATA la Pukka Food!
Mere, pere si dovleci de sezon.
Tot ce-ti poti dori in materie de fructe exotice bio: banane, portocale, lamii, grepfrut, kiwi, ananas, avocado, mango, papaya, rodii, curmale...

Legume pe alese: radacinoase, dovlecei, cartofi, rosii, varza, castraveti, conopida, broccoli, ardei, praz, ceapa, salata, verdeata, vlastari...

Lactate felurite de vaca, capra si bivolita.
Plus o gama noua de lactate fara lactoza.

Preparate eco din carne si preparate din peste: pastrama, cotlet, muschiulet, mici, cirnati si icre, batog, peste afumat, pastrama de peste...

Toata saptamina, toate produsele noastre proaspete bio si naturale au un discount ademenitor de 10% !!!


Magazin Pukka Food: Bucuresti, Str. Piata Amzei 10-22
Program:  Luni-Vineri 10 - 20; Sambata 10 - 15; Duminica 10 - 14
Magazin online: www.pukkafood.ro
Facebook: Pukka Tukka; 
Blog: www.pukkafood.blogspot.com




11. Cultul oii - Sep 6, 2012 9:50:00 AM
Imi place sa surprind culinar copiii.
Poate si fiindca ei sunt reticenti si circumspecti cu noutatile in privinta mincarii (cam ca toti copiii, am remarcat).
Imi place sa le vad fetisoarele uimite si nu precupetesc nici un efort sa-i incint sau sa-i intrig.

Intr-o zi, de dimineata, am pregatit cereale cu inima.


Intr-o alta zi, ne-a vizitat Miss Orez.


Cu ardeii i-am imprietenit numai decupind cu super cutitul meu ceramic de samurai floricele. (http://www.pukkafood.ro/products/Cutit-pentru-decojit-Kyocera.html)

Sa ne mai miram ca pe la noi prin casa cultul oii bio e la mare pret ?!


Vera deghizata in oaie, cu o pereche de dresuri pe capDe cite ori reusesc sa fac ceva dragut, amuzant (si sanatos) pentru ei, am o zi buna.

ileana
12. Invartind Moara de Hartie - Aug 12, 2012 11:12:00 AM

Pe 4 august am avut bucuria de a inchina un pahar de limonada racoritoare in cinstea anului roditor implinit de Moara de Hartie, la Comana.
Ne imaginam deja anul plin de ateliere de mestesugit hartie manuala cu petale, scoici, cafea...entuziasm.
Dimineata a inceput cu muzica buna, lamai sanatoase si suculente, pozne in jurul mesei pe care se pregateau: limonada, se alegeau vrednic samburii de pulpa, se sortau furculitele de linguri si cutite (mai ales de lingurite pentru tort), se taiau bucati de fructe pentru frigaruile imbietoare.


A urmat masa savurata indelung "dimpreuna" cu branza proaspata si ardei iuti pe zi, iar spre seara cu frigarui, baclavale, chifle de casa.


Desigur, paine din belsug si neaparat rupta frateste si, da...apa rece de izvor de la "Fantana nucului". 
Mai ales inima larga.
Elena


13. Sifonier mobil? - Jul 13, 2012 7:14:00 PM


Iti amintesti sifonierele din lemn masiv, greoaie, pline de lucruri mostenite sau purtate o data in viata, ale parintilor sau bunicilor tai?
Ce ai spune daca ti-am propune un altfel de sifonier, plin cu haine potrivite pentru orice ocazie, sifonierul care nu este al tau dar e totusi al tau ?
Conceptul share the dress este minunat pentru ca iti permite sa te reinnoesti la fiecare eveniment sau ocazie de nerefuzat, atunci cind nu ai timp sau bani sau chef sa colinzi magazinele in lung si-n lat…
Poti inchiria haine ale designerilor romani sau straini, pentru numai 30% din pretul de retail. In plus, poti pastra articolul vestimentar ales intre 4 si 8 zile si nu ai nevoie decat de buletin pentru a intra in posesia lui.
De ce iti recomandam initiativa inovatoare a celor de la www.sharethedress.ro?
pentru sifoniere suple, inteligente si aerisite si pentru mai mult spatiu in dormitor pentru ca incurajam orice are legatura cu reciclarea : da mai departe,  refoloseste, imparte cu ceilaltipentru ca are efecte terapeutice : poti face nenumarate incercari de autocunoastere (vestimentara, cel putin), fara frustrarea banilor cheltuiti.
In plus, au un motto tare simpatic – cauta-l si tu...

Elena
14. Primul spot publicitar Pukka Food este gata! - Jun 28, 2012 8:25:00 PM
Ca tot ceea ce vindem sau facem, este proaspat, special si foarte bio...


                              http://www.youtube.com/watch?v=pLWiZg1IYOw

Savureaza-l si da-l mai departe!
15. Detectivii Veloverzi - un proiect verde - urban - Jun 6, 2012 10:42:00 AM
Cel mai important eveniment tip treasure hunt organizat în acest an în București se va desfășura, în data de 9 iunie, cu începere de la ora 11:00,
anunță organizatorii de la Asociația din POD. Aceștia au dezvăluit și ultimele noutăți legate de traseele celor două competiții distincte ce se vor desfășura simultan în parcul Herăstrău și în centrul orașului.
În ceea ce privește competiția din zona centrală a capitalei, rezervată exclusiv competitorilor pe biciclete, plecările de la start vor fi premise între orele 11:00 și 14:00, pe baza numărului de concurs indicat la înscrierea pe site-ul evenimentului www.treasurehunters.ro (înscrierile echipelor de două persoane sunt permise numai online până vineri,8 iunie.) . Ora de încheiere a competiției este 18:00.

În cazul celei de-a doua competiții, cea din parcul Herăstrău rezervată în special familiilor cu copii, vor fi două intervale orare în care echipele de maximum 5 membri vor putea pleca de la start: 11:00-12:00 și 16:00-17:00 (înscrierile sunt premise și direct, la linia de start, în același interval orar), iar ora maximă în care competitorii pot finaliza traseul și ajunge la finish este 20:00. De asemenea, organizatorii anunță introducerea printre probe a două ateliere de creație, Atelierul Personajelor Fantastice și Atelierul Cuvintelor.
Asociația din POD amintește celor interesați că înscrierile sunt deschise și se pot efectua accesând adresa de internet www.treasurehunters.ro.În plus, în data de 5 iunie, în care în întreaga lume este celebrată Ziua Mediului, organizatorii anunță că vor acorda puncte bonus echipelor care se vor înscrie în această zi și care vor răspunde corect la întrebarea postată pe site-ul evenimentului. Și echipele deja înscrise pot primi acest bonus, trimițând răspunsurile lor însoțite de indicativul/codul echipei la adresa de e-mail contact@treasurehunters.ro.Asociația din POD anunță totodată că mai multe premii vor fi acordate celor mai rapizi și creativi dintre concurenți. Locul întâi din cadrul competiției organizate în parcul Herăstrău va fi răsplătit cu o bicicleta oferită de Decathlon, în timp ce în cazul traseului de oraș, cea mai rapidă echipă va primi o excursie de două persoane la Veneția oferită de ww.doarvacante.ro.
Informații detaliate pot fi găsite pe www.treasurehunters.ro.

16. Companie binefacatoare - May 23, 2012 7:50:00 AM
Salutam initiativa Unicredit Leasing de a organiza o luna a sanatatii, timp in care au fost pregatite activitati variate pentru ca angajatii sa se bucure de optiunea necesara a vietii bio. Astfel, noi am primit invitatia de a aduce minunatii sanatoase in cadrul ExpoBio de pe 17 mai. In pauze si nu numai, angajatii au venit, au degustat, au intrebat activ si interesati despre uleiul de cocos, cum e cu ciocolata fara zahar, dar mai ales au degustat minune de frigarui inedite. Am pregatit pe betisoare bucati de tofu, prunele noastre veterane si de baza Crazy Jack, alaturi de cate o felie de castravete suculent bio.Nu ne-am intors cu niciuna:) Iata si fotografii: 

  Speram sa avem astfel de initiative din partea cat mai multor companii, din respect pentru ce inseamna munca! Elena
17. I did it my way - May 19, 2012 8:47:00 PM

Acum vreun an jumatate am descoperit ca sushi se face usor (habar n-am de ce mi se parea o chestie complicata...)
Asa ca am adus la magazin ingrediente pentru gatit sushi cit mai sanatos/marea majoritate a ingredientelor de sushi din comert sunt temeinic chimizate.
Gasesc sushi un fel de mincare sanatos si satios, care te satura fara sa te umfle. Si ma mai si satisface estetic.
De atunci exersez si il reinterpretez cu orice ocazie.
De data asta, am cumparat bete noi si frumoase care mi-au redeschis apetitul sa invirt covorasul de sushi.
Cit a fiert orezul, am lucrat una-alta la laptop. (Ai nevoie de orez cu bob rotund, lipicios. Foi de alge nori, seminte de susan pentru exteriorul rulorilor tip California. Plus, ce vrei sa pui inauntru: somon, (eel daca ai), avocado, castravete, icre...)
Nu m-am complicat cu otet din orez, zahar si alte lucruri pentru asezonat orezul fiert - mi se pare foarte gustos cu orez simplu.
Intinzi covorasul de sushi din bete de bambus, pui foaia de nori sau orezul direct, intr-un strat cit mai egal. 
Pui la mijloc umplutura ta. Rulezi covorasul incepind de la un capat. Se lipeste si ruloul de sushi e gata. Il tai felii cu cutitul, cit pentru o imbucatura, nu mai mare.
M-am gindit prea tirziu sa fac poze pe etape. Dar ideea e ca e simplu - gasesti filmulete si poze pe net cite vrei... Eu doar vreau sa dau un imbold pentru home made sushi.
Mi-a luat cu totul, de la curatat si pregatit ingredientele, la taiat si aranjat rulourile de sushi pe farfurie, cam o ora.
Sushi cu avocado, cu somon salbatic si avocado, cu icre de somon ... si cu ciuperci marinate.
Si California sushi rolls, tavalite prin mix de seminte de piine (n-am avut susan simplu).


Ghimbir am avut doar proaspat, asa ca l-am taiat felii fine, l-am lasat sa se marineze nitel cu suc de lamiie si sirop de curmale.Sos de soia Shoyu organic Clearspring. In loc de sake am deschis masa cu un paharel de palinca cu doua seminte de coriandru in el pentru aromatizare.
Daca e sa-mi fac autocritica, am fiert orezul un pic prea tare fiindca m-am luat cu mailurile. Dar in rest, nu i-am gasit cusur.
Clientii mei preferati m-au apreciat.

O data am facut sushi moldovenesti in foi de vita de vie. Blasfemie, ar spune unii.
ileana
18. PUKKA FRESH STYLE - May 16, 2012 6:13:00 PM
Pentru ca deja ne pregatim pentru arsita Bucurestiului, am inverzit magazinul din Amzei cu plante aromatice in ghiveci, adevarate oaze verzi si proaspete pentru privirea traumatizata de praful citadin.

Nu numai ca le udam dimineata in tavita (sa bea fiecare dupa sete), dar le si scoatem in fata magazinului pentru a impartasi cu voi minune de verde sincer si aromat!
...
Busuioc, cimbrisor, maghiran, oregano, coriandru, menta...  


 Vin in ghiveci cu pamant si tin pana toamna tarziu ca sa le folositi din belsug in sosuri, paste, mancarici, salate. Luati o mana de frunze suculente si, cat ai zice "pukka", mancarea capata savoare si culoare...

Cum va place?

Ileana si Elena:)
19. Asa ne-am recompus (continuare) - May 9, 2012 1:14:00 PM
Cu cit trece timpul (si problemele se schimba), mutarea noastra in Piata Amzei pare tot mai simpla si lina. Bine ca mai exista pozele sa ne aduca aminte...
Tot magazinul a fost mai intii un maldar de mobila si cutii. Noroc ca maldarul statea intr-un loc nou, curat si spatios. Si, mai ales, luminos.



Pe linga noi, cei 4 pukkafuzi cu miini harnice, o intreaga cohorta de probleme si oameni au misunat citeva zile bune printre bagaje: din nou Marian, electricianul, cu prizele si lampile, cei cu asamblatul mobilei vechi, cei cu cablurile pentru sistem, telefoanele, internetul, alarma, BGS-ul, mobila noua si din nou curatenia ca la atita lume s-a facut la loc mizerie.




Cind mobila a fost pusa pe pozitii si am inceput sa scoatem produsele de prin cutii a inceput sa mai semene a magazin - si ce magazin...



Lipitul autocolantelor cu sigla pe geamul vitrinei a fost un moment important - ne-am recapatat identitatea in ochii trecatorilor curiosi.


Una din pozele mele preferate. Facuta seara, pe 3 Aprilie, de ziua Danielei pe care am sarbatorit-o prin munca :(.


Apoi a venit completarea noua de mobila, mirosind frumos, a lemn proaspat si a lac... Tino a inaugurat barul cu veselie si o bautura energizanta Schekster's Organic.


Si s-au umplu rafturile. Abia aici, la multa lumina si spatiu, a remarcat lumea ce deosebita e mobila noastra vintage-vernil.


Doamne, ce frumos zimbeste Elena cind totul e gata - eu sa fiu in locul clientilor i-as da ei toti banii...


Si clientii chiar au inceput sa apara... Fiindca Elena le-a zimbit. Si fiindca Tino si-a spalat sortul si l-a pus peste camasa calcata, cu carouri mici. Si fiindca Daniela a facut toate comenzile (vezi vizeta ei de sef si controlor in adincimea fotografiei). Si fiindca magazinul arata atit de prietenos si de bine...


Si-am incalecat pe o sa si v-am spus povestea asa. 
(Fie vorba intre noi, a fost horror de obositor si de costisitor.)
Am simtit ca merita chiar de a doua zi dupa deschidere, cind o domnisoara stilata si inteligenta (genul acela de clienti pe care il iubesc), a cumparat o felie de tort raw, l-a mincat la bar si mi-a spus: "numai la Paris am mai vazut astfel de locuri...". 
Eram asa de uzata nervos dupa luna noastra de transhumanta, ca mi-a venit s-o string in brate si sa pling putin... dar mi-a fost teama sa n-o sperii.
ileana
20. Asa ne-am descompus - Apr 25, 2012 8:03:00 PM
Abia acum, dupa doua saptamini, cind am intrat intr-o pseudo-normalitate, gasesc ragaz si suflu sa postez citeva ceva despre transhumanta oii noastre in Piata Amzei.
Daca va ginditi vreodata sa va faceti magazin (desi nu va sfatuiesc), incercati sa alegeti locul cel mai bun din prima pentru ca mutarea hirtografica si faptica costa si doare.
Imaginile vorbesc de la sine - comentez doar cite putin, pe alocuri.


Primul a venit Marian, electricianul si a scos lampile ca atunci a putut el sa vina - nu ca nu ne-ar mai fi prins bine niste lumina la impachetat pina seara...



Elena lucra deja de dimineata la bagat produsele in cutii. Ceea ce am facut ore bune in sir.



Numai Daniela n-a iesit din hirtii si niruri pina seara. Adica pina i-au saltat baietii de la firma de mutari biroul pe sus...



Noi, fetele, am mai obosit si tras cu cafelele dar Tino a fost Vitamina Mutarii - no kidding!


La urma a ramas ce era mai greu: mastodontii frigorifici. Si mizeria. 


Cam asa de trist arata cind aproape s-a golit...


S-au opintit toti mutatorii, inclusiv seful lor, sa salte frigorificele indaratnice pe platforma masinii.



Repetatele transporturi s-au dus catre Amzei unde mirosea inca a vopsea si a nou... 



Toate-toate catrafusele au ajuns la locul cu pricina duminica, pe 1 aprilie.
Ne-a luat 5 zile sa punem totul in ordine - de la mobila noua si veche, cabluri, produse, vitrine, etichete, etc, pina la toate micile noastre mileuri si briz-brizuri.
(to be continued)


ileana
21. Take away - Apr 23, 2012 7:30:00 AM
Pentru ca ne-am mutat de curand, ne-am largit si perspectiva: va oferim preparate take away raw (crude si bogate in nutrienti) pentru pauza de pranz (si nu numai)!
Hai la pranz la noi, am dichisit barul cu carti de rasfoit, betisoare parfumate si priveliste cu perspectiva!Renunta la covrigul infulecat din mers sau la placinta unsuroasa si ofera-ti ceva cu adevarat hranitor si sanatos! Intremeaza-te, destinde-te, imparte bucuria cu prietenii! Te asteptam cu supe, creme, salate si felii de tort, numai bunatati nepreparate termic.Atmosfera, belsugul de povesti si voia buna sunt din partea casei:)

Elena
22. - Apr 20, 2012 8:58:00 PM
Bautura preferata a copiilor (mei)


Kefir (bacterii digestive bune) cu miere manuka (super revitalizant si tonic general) si scortisoara (antiseptic natural, stimulent cerebral, sursa de vitaminele A, C, tiamina, niacina, riboflavin, mangan, fier, sodiu, potasiu, calciu si fosfor...) 
Ei pleoscaie multumiti iar eu sunt mama fericita - cu ei am reusit multe lucruri bune intr-ale nutritiei in ultimul an!


Bun-bun!

ileana
23. Bomba cu neutroni - Mar 31, 2012 10:10:00 PM
In Romania, daca ai o casa de marcat e ca si cum ai detine bomba cu neutroni. 
Sa muti o casa de marcat de la o adresa la alta (in acelasi sector!) este mai greu decit ti-ai putea imagina in cele mai sinistre cosmaruri.
Ea are o memorie fiscala sacra, care va dainui pe vecie si careia i-a fost predestinat un traseu birocratic sinuos. 
Pe cine intereseaza oare asa de tare cite iaurturi si cite borcane ai vindut in X ani de zile?
Mai intii, cu un snop de hirtii, tre sa convoci pe cel ce ti-a vindut casa (vom avea oare o relatie pe tot parcursul vietii???), sa te duci cu el de mina la administratia financiara si sa faci coada la o usa dupa ce te orientezi dupa simtul mirosului - la administratia financiara nu exista birou de informatii doar biroul asistenta contribuabili, unde o mamaie lenta nu te poate ajuta prea tare -  nu te poate indruma spre serviciul pe care il  cauti, nu stie nici ea de ce sta acolo...
Cererile se fac de mina, la bunul simt, fiindca firma care administreaza xeroxul preistoric din hol a inchis - nu are bani sau chef sau timp sa-l repare...
Cind in sfirisit ajungi cu problema ta rusinoasa la biroul potrivit, esti puricat la hirtii, apoi iesi pe hol si domnul de la firma care vinde case marcat desface si violeaza cu lovituri de surubelnita casa, scotind memoria fiscala din aparat.
Revii la biroul cu pricina cu o hirtoaga in plus si memoria in dinti si predai.
Iei un proces verbal de predare intr-un singur exemplar pe care esti nevoit sa-l copiezi facind un drum de 15 minute la cel mai apropiat centru de copiere si tre sa-i aduci si administratiei unul inapoi, ca doar nu ea te serveste pe tine, tu pe ea.
Acestea fiind infaptuite, casa ta de marcat pleaca cu domnul de la care ai cumparat-o. N-o mai vezi o saptamina. Desi ti-ar trebuie ca sa vinzi - ca sa platesti chiria, lumina, salariile, impozitele si multe altele...
Tu continui sa freci hirtiile in timp ce vinzarea sta: te duci la DGFP cu un alt teanc de hirtii. Aici ceri si declari si soliciti sa iei acelasi numar de ordine al casei de marcat pe care l-ai avut. Lucru se pare tare dificil care dureaza nici mai mult nici mai putin de 5 zile lucratoare. Timp in care vinzarea sta si cheltuielile curg. Am intrebat si eu ca proasta: nu va suparati, nu se poate plati o taxa de urgenta? Vindem produse alimentare ecologice foarte perisabile... 
Ma intreb cu ce-am gresit. N-am vrut decit sa fac un magazin de mincare sanatoasa pentru toti cei care realizeaza cit e de important. De cind am inceput acest mic non-business ma simt tratata ca un potential infractor, un dusman, un pericol iminent.


24. Bun, rapid si de post! - Mar 21, 2012 10:06:00 PM
Iar m-a apucat seara cam tirziu fara sa maninc... Flaminda si cu mintea alerta, am scanat dintr-o privire frigiderul si am vazut intr-o secunda o reteta: salata de paste cu avocado si tofu!
Cred ca v-am spus deja reteta - as putea totusi s-o mai detaliez:
- o mina de paste fierte (ramase de la masa copiilor)
http://www.pukkafood.ro/categories/Paine%2C-faina%2C-cereale%2C-paste-fainoase/Paste-fainoase/
- un avocado taiat felii
http://www.pukkafood.ro/pages/store_fructe_legume.html
- o mina de cubulete de tofu sarat (avem si nesarat)
(nu e pe site, decit la raft... uff, nu putem tine pasul la online)
- o lingura zdravana de unt de seminte pe post de sos (sau de floarea soarelui, sau tahini...)
(ai-ai-ai, nici astea nu-s...)

poza e cam proasta da' salata a fost yummy
ileana
25. Schimbam locul si norocul - Mar 19, 2012 7:33:00 PM
Incepand cu 1 aprilie ne mutam cu elan primavaratic in Piata Amzei. Va asteptam cu un spatiu generos, produsele binecunoscute si apreciate de voi de-a lungul celor 4 ani deja, cat si cu noi game de bunatati. 
Pentru ca ne-ati incurajat sa rezistam. 
Nu e o pacaleala, desi o facem cu zambetul pe buze:)